Hakkımızda

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 2001-2002 eğitim-öğretim yılında kurulmuştur. Yüksek Öğretim Kurumunun Müzik Öğretmenliği Programı çerçevesinde 1 Prof. Dr., 5 Doç.Dr., 3 Dr.Öğr.Üy., 1 Öğr. Gör. Dr., 3 Öğr. Gör., 1 Arş. Gör. Dr. ve 1 yabancı uyruklu öğretim elemanı ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Programımızda yer alan bireysel çalgı eğitimleri: Keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, flüt, gitar, klarnet, kanun ve bağlamadır. Bunların yanında ses eğitimi de mevcuttur. Bölümümüz faaliyetleri arasında ilimiz, ülkemiz ve Dünya müziklerinden örnekleri içeren konserler ve dinleti etkinlikleri gerçekleştirmek kuruluşumuzdan günümüze kadar her öğretim yılında ilkemiz halini almıştır. Program profilimiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği olarak tanımlanmıştır.

Anabilim dalımız 120 öğrenci ile ortalama haftada 30 saatlik ders yükü ile programını sürdürmektedir. Ayrıca; Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalında Müzik Öğretmenliği eğitimi verilmektedir. Program YÖK tarafından belirlenmiştir ve tüm Eğitim Fakültelerinde ortak olarak uygulanmaktadır. Normal öğretim olup 2. öğretimi bulunmamaktadır. Programa başvurabilmek için TYT sınavından 800.000 barajını aşmış olmak gerekmektedir. 2017-2018 yılı Bahar yarıyılı itibariyle Müzik Eğitimi Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programına öğrenci alınarak eğitim-öğretime başlanmıştır.

Mezunların, Müzik Eğitimi alan bilgisi ile donanımlı, Müzik Öğretim Yöntem ve Teknikleri konusunda yetkin, eğitim öğretim etkinliklerini planlama uygulama becerileri ile donanımlı; müzik yapan, eğitim müziği besteleme his ve tekniğine yatkın, ulusal ve evrensel düzeyde müzik kültürünün gelişmesine katkıda bulunan, analitik ve eleştirel düşünebilen çağdaş müzik öğretmeni adayı olmaları amaçlanmıştır. Bu kapsamda Müzik Eğitimi Anabilim Dalı lisans programının ders yüklerinin yanında; öğrencilerin konser etkinliklerine, bilimsel seminer-sempozyum-konferans-çalıştay gibi bilimsel ve uygulamalı etkinliklere katılmaları sağlanır. Öğretmen adaylarının bireysel resital ya da oda müziği konserleri vermeleri sağlanarak müzikte kendilerini gerçekleştirmeleri için olanak sağlanır.